Τοποθεσία Λείβηθρα
Λείβηθρα :: Τοποθεσία Λείβηθρα

Το ξενοδοχείο "Γκουνός" βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από τα Λείβηθρα, την αρχαία πόλη της Μακεδονίας. Η θέση της ήταν στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου, κοντά στο Δίον. Έχουν ανακαλυφθεί ερείπια από αρχαίες εγκαταστάσεις. Κοντά βρίσκεται το ρέμα Συς (Ζηλιάνα) των αρχαίων, δημιουργώντας ένα τοπίο μεγάλης φυσικής ομορφιάς.


Λείβηθρα :: Τοποθεσία Λείβηθρα

Τα Λείβηθρα υπήρξαν ιερό πόλισμα των Μουσών και για το λόγο αυτό, οι τελευταίες ονομάζονται συχνά και Λειβηθρίδες ή Λειβηθριάδες. Στην πόλη βρίσκονταν και τα οστά του Μυθικού Ορφέα. Ο χρησμός έλεγε ότι αν ο ήλιος έβλεπε τα οστά του Ορφέα, η πόλη θα καταστρεφόταν απο τον Συν (Συς=Αγριογούρουνο). Τελικά η καταστροφή δεν είχε την μορφή τέρατος, αλλά μορφή φυσικής θεομηνίας. Ο τάφος και τα οστά του Ορφέα τότε μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο στους πρόποδες του Ολύμπου.


Λείβηθρα :: Τοποθεσία Λείβηθρα

Θα λέγαμε γενικά, ως προς την τοποθέτηση του αρχαιολογικού χώρου των Λειβήθρων η μέν Πόλη "Λείβηθρα" εκτείνεται στα σημερινά "Αλώνια" της Σκοτίνας, η δε Ακρόπολη "Λείβηθρα" στο τμήμα της παλαιάς Λεπτοκαρυάς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νεκροταφείο των Λειβήθρων, η Ακρόπολη του οχυρωματικού περιβάλλοντος. Τμήματα τοιών από αργολιθοδομή, δάπεδα εσωτερικών χώρων, εξωτερικά λιθόστρωτα, νομίσματα και ειδώλια είναι τα βασικά ευρήματα των ανασκαφών που βρίσκονται σε πρώτο στάδιο.


Λείβηθρα :: Τοποθεσία Λείβηθρα
Λείβηθρα :: Τοποθεσία Λείβηθρα
Λείβηθρα :: Τοποθεσία Λείβηθρα

Βρείτε μας στο Facebook

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: (0030) 23520 33425Fax: (0030) 23520 33424Διεύθυνση: Ξενοδοχείο "Γκουνός" -
Γκουνός Γεώργιος
Παραλία Λεπτοκαρυάς
600 63 Λεπτοκαρυά, Πιερία
Κάντε κλικ εδώ για τον χάρτη
E-mail: info@hotel-gounos.gr